Noi, la It’s Private Design, suntem mândri că avem în portofoliul nostru spații de birouri de mii de metri pătrați. David Iolanda, lead architect It’s Private Design, mărturisește că personal este încă și mai încântată că a lucrat cu branduri internaționale, ca Delonghi, Miele, Hanna Instruments, si altele. O mare realizare este pentru noi si atunci când reușim să transformăm spații de mărimi medii și mici pentru că sunt mult mai complexe, iar rezultatele finale ne aduc un sentiment mai mare de satisfacție.
Așa că, în continuare ne dorim să îți prezentăm câteva aspecte de care sa ții cont atunci când amenajezi un spațiu de birouri, unde bugetul nu este foarte mare, dar unde îți dorești ca în final să ai o imagine cu impact mare pentru tine, pentru colegii tăi și mai ales pentru clienții tăi.
Pornim de la un exemplu de amenajare / renovare, realizată de noi la It’s Private Design, și anume birourile firmei Defend Agroservice, ce se ocupă de furnizarea de piese pentru utilaje agricole și nu numai.
În urma unei analize am concluzionat că holul de intrare este zona cea mai importantă din clădire, pentru că aici este primul impact pe care îl vor avea atât angajații cât și clienții firmei Defend, atunci când intră în clădire.
În continuare descriem pașii pe care i-am parcurs în cadrul acestui proiect de design interior, realizat prin combinarea stilurilor de amenajare contemporan și industrial.
- Pornind de la ideea că nu se dorește închiderea clădirii pe timpul șantierului, am analizat ce elemente putem păstra din structura existentă. Astfel, am decis că nu vom modifica structura funcțională a clădirii, nu intervenim asupra golurilor de uși / a nișelor din pereți și că putem păstra structura volumetrica actuală a tavanului.
- Însă, am vrut să evidențiem totuși aceste elemente, așadar am adăugat iluminare indirectă acolo unde a fost posibil, accentuând peretele frontal, pe care îl vedem atunci când intrăm în clădire – capătul de perspectivă.
- Pentru a reuși să adăugăm și mai multă lumină în acest hol de intrare, am păstrat tocurile golurilor de uși, dar am înlocuit foile de ușă cu unele de sticlă sablată.
- Pardoseala inițială era din ceramică, bine montată, dar cu un model și aspect ce necesita înlocuire. Pentru că s-a dorit să nu avem un șantier de lungă durată, am folosit soluția de microciment care să acopere ceramica veche.
- Am accentuat și mai mult zona peretelui de interes, adăugând o mochetă cu rol de pin point, care să indice, de ce nu, și posibilul loc instagramabil din holul de la intrare.
- Pe peretele în discuție am adăugat central logo-ul și categoriile de servicii furnizate de firmă, toate pe o suprafață de sticlă vopsită – elementul lucios care să contrasteze cu microcimentul semi-mat și să strălucească la intersecția cu lumina.
- Nu în ultimul rand – am adăugat coloane de plante verzi care să spargă monotonia holului și să evidențieze legătura obiectului de activitate al firmei cu natura.
Așadar, se poate realiza o amenajare de impact și în timp scurt, chiar și fără șantiere complicate, lungi si murdare, și în plus având la dispoziție un buget redus.
Fie ca ai un spațiu de birou mic, mediu sau mare, te putem ajuta sa îl transformi printr-o amenajare potrivită pentru tine și pentru colegii tăi, care să se încadreze și în bugetul companiei tale. Scrie-ne un mesaj și haide să discutăm despre spațiul tău ideal de birouri.