Transformă un spațiu vechi cu camere mici într-un apartament complet funcțional

Stai pe gânduri daca sa cumperi un apartament vechi?

Noi, cei de la It’s Private Design, te invităm în cele ce urmează să descoperii secretele prin care un spațiu aparent restrâns și învechit poate fi transformat într-unul complet funcțional, actual, și care sa își păstreze și din autenticitatea și eleganța timpurilor trecute. Este momentul să privim dincolo de aparențe și să descoperim cum profesionalismul în design interior poate aduce o metamorfoză spectaculoasă chiar în inima casei tale.

În lumea transformării spațiilor mici fiecare centimetru contează și fiecare detaliu trebuie gândit astfel încât să reflecte rafinament, un stil aparte, dar și confort.

Studiu de caz – apartament anii 60’

Luăm ca exemplu un apartament construit în perioada anilor ’60 din Cluj-Napoca, localizat în zona Parcului Central. Locația este una ideală, astfel că decizia proprietarului de a cumpăra în această zonă un apartament, este pe bună dreptate extrem de justificată.

Atunci când te hotărăști să cumperi un apartament, trebuie sa pui foarte bine în balanta lucruri precum: 

 • Locația
 • Calitatea clădirii
 • Suprafața spațiului. 

Dar nu te bloca în modul în care e împărțit funcțional – pentru ca întotdeauna se poate ajusta înspre mai bine. Astfel, mai jos sunt primii pași ce trebuie parcurși, înainte de a începe proiectul de design interior propriu-zis.

 • Constatăm care este planimetria spațiului – în acest caz, pentru apartamentul de 4 camere, repartizarea spațiului este una tipică pentru perioada din care este construită clădirea.
 • Analizăm care este structura de rezistență a clădirii, apoi care sunt punctele în care avem coloane de instalații,  de ventilare – în principiu care sunt zonele de care NU trebuie sa ne atingem.
 • Încercăm să curățăm planul, în așa fel încât să avem un fel de pânză albă pe care să gândim apoi funcțional și să vedem care sunt necesitățile reale ale spațiului. Iar de aici, începem să construim pas cu pas, logic, ergonomic, funcțional și estetic modul în care va arăta interiorul apartamentului.

Analiza nevoilor locatarilor apartamentului

Trebuie pus bine în balanță ceea ce este posibil, ce ne permite construcția să modificăm în interior și care sunt necesitățile beneficiarilor.

În primă fază, viitorii locatari completează un brief bine pus la punct, din care aflăm câte persoane vor locui în apartament, care sunt tabieturile lor zilnice și alte detalii de acest gen.

Pe de alta parte, noi ca și specialiști este necesar să analizăm ce permite clădirea în general și dacă dorințele beneficiarilor se pot implementa. 

În plus, mai este ceva foarte important de avut în vedere: dacă nu cumva cei ce urmează să locuiască în apartament nu țintesc prea jos atunci când își exprimă nevoile, pentru că rolul nostru ca și specialiști în amenajări interioare este și acela de a te ghida în a găsi soluțiile cele mai bune pentru spațiul tău.

Decizii privind designul interior funcțional

 • Apartamentul studiu de caz, va fi locuit de 2 persoane, care în final au nevoie de 3 camere.
 • Preferă o zonă de zi mai generoasă decât un dormitor spațios.
 • Nu au nevoie de logie sau de balcon în zona de zi, pentru că parcul central al orașului este situat chiar  în fața clădirii. Așadar, vom mări zona de zi.
 • Adăugăm noi faptul că vizual, spațiul acesta poate deveni prea alungit / înșirat ca și funcțiuni și faptul că uneori bucătăria este de preferat să fie închisă, mai ales când nu poți instala sisteme performante de ventilare din cauze tehnice.
 • Insistăm, de asemenea, în a crește dimensiunea băii cât de mult posibil, separând zona de duș de restul băii,  ci nu vasul de toaletă, așa cum poate ar fi fost soluția mai logică, având în vedere că beneficiarii își doresc foarte mult sa aibă atât o cadă, cât și un dus în  baia lor.
 • Ce am mai adăugat foarte util:
    • O zona de banchetă și cuier la intrare, lățind în felul acesta vizual holul și implicit intrarea.
    • Un spațiu de laundry room unde am inclus mașinile de spălat și uscat haine plus depozitare suplimentară.

În concluzie, transformarea unui spațiu mic și învechit într-un apartament complet funcțional este posibilă prin abordarea expertă a echipei noastre de design interior exclusivist. Fiecare proiect devine o poveste unică, iar rezultatele vorbesc de la sine. Nu ai de ce să te mulțumești cu mediocritatea, ci poți aspira la rafinament și perfecțiune în fiecare aspect al locuinței tale. Suntem aici pentru a te susține în călătoria transformării spațiului tău într-un refugiu confortabil care să-ți reprezinte cu adevărat personalitatea.

Așadar, dacă ești într-una din situațiile următoare:

 • Ești în punctul în care ai cumpărat sau urmează sa achiziționezi un apartament și nu știi încă dacă să alegi unul construit nou sau unul mai vechi
 • Ai unele rețineri vis-a-vis de un anumit spațiu pentru că nu are exact împărțirea funcțională dorită de tine, deși locația clădirii sau prețul sunt ideale, 

Contactează-ne chiar acum, pentru că noi, la It’s Private Design, te putem ghida în a face alegerea potrivită pentru tine și  avem capacitatea de a reorganiza sau îmbunătăți împărțirea funcțională, astfel încât să fie cea perfectă pentru nevoile tale.