Tendințe, clienți și costuri în lumea designului interior premium

Experiența It’s  Private Design

Într-o lume în care fiecare detaliu contează și unde eleganța se întâlnește cu funcționalitatea, It’s Private Design se distinge ca un adevărat pionier al designului interior personalizat. De la clienți rafinați la tendințe inovatoare și costuri personalizate, compania noastră își propune să ofere o experiență de neuitat în universul designului interior. Astfel, în continuare vom explora aspecte referitoare la clientela noastră, trendurile de ultimă oră din industrie, și factorii esențiali ce influențează costurile proiectelor noastre.

Profilul clienților It’s Private Design și tendințele actuale

Noi, echipa din studioul It’s Private Design ne bucurăm să avem în portofoliu și să țintim în continuare clienți premium, ale căror proiecte se încadrează în aria de buget peste medie și care vin dintr-un mediu social-economic educat, care apreciază importanța specialiștilor de domeniu.

Așadar, putem spune că alegerile clienților noștri se bazează foarte mult pe recomandările noastre de specialiști în domeniu.

Recomandarea noastră este ca în amenajarea de interior să se facă alegeri calitative din punct de vedere al soluțiilor tehnice și al materialelor, iar atunci când vine vorba despre aspectele stilistice să abordăm stilurile care sunt în trend, dar să le temperăm astfel încât să devină atemporale.

Concret, dacă vorbim despre trenduri și ce alegeri să facem atunci când amenajăm un spațiu, trebuie să vorbim despre materiale și estetică în culori naturale: lemn, metal, piatra, despre natural.

Trendurile sunt date de modul în care producătorii și designerii de top internaționali reacționează la ceea ce se întâmplă în lume la nivel global. În ultimii 3 ani cel mai important de luat în seamă este subiectul schimbărilor climatice, ecologia. Astfel și trendurile în design interior, care de obicei se dau la Milano, la Salone del Mobile, sunt legate de acest subiect.

Haideți să vedem în continuare despre ce trenduri este vorba mai exact:

  • Panouri și placări de lemn cu diferite motive reliefate geometric (fie ca este vorba de riflaje, sau de rotunjiri fine pe muchii);
  • Piatra despre care trendurile ne-au arătat ca ar trebui sa fie finisată mai brut (să fie buciardată) și tratată cu finisaje impermeabile care îi dau acel aspect mat, fin și mătăsos la atingere.
  • Simplificarea accentuată a liniilor generale din volumetriile spațiilor, fie ele camere de locuit sau mobilier. Mai exact: avem profile de plinte ascunse la pardoseală, sau profile care delimitează planurile verticale (ale pereților de exemplu) de cele orizontale (ale tavanelor). De asemenea, la mobilier putem discuta de fronturi (uși) care coboară pana în pardoseală – nu mai avem acele plinte înalte de 11 cm, ci doar o mică fantă de 2 cm ca distanță pană la pardoseala sau tavan.
  • Modularitatea mobilierului și prezenta sticlei în interior. Aici, fie că vorbim despre utilizarea sticlei ca și placare de perete sau drept material pentru fronturile mobilierului putem exemplifica concret prin vitrinele din spațiile de zi. Nu aducem în discuție vitrinele clasice pe care le vedeam în casele bunicilor, ci bineînțeles vitrinele cu design minimalist – fronturi de sticla cu rame subțiri metalice și rafturi cu iluminare in interior.

Factori determinanți și costuri în designul interior premium

Costul unei amenajări interioare sau a unei reamenajări, după caz, depinde foarte mult de suprafața spațiului la care ne referim, dacă este vorba despre o casă sau despre un apartament, precum și de localizarea locuinței respective. Dacă ar fi să facem o medie, putem să discutăm despre următoarele date:

  •  Luăm în considerare cazul în care amenajările sunt realizate la un nivel peste medie, vorbind despre servicii premium de design interior.
  • Apoi, când spunem amenajare interioară, discutăm mai întâi despre alegerile soluțiilor de instalații de încălzire și răcire, de ventilare, de materiale de finisaj, mobilier, corpuri de iluminat, etc.
  •  Pentru un apartament de 100 – 200 mp amenajat la standardele descrise mai devreme,  putem vorbi de costuri cuprinse undeva între 1000 si 1200 eur/mp. Sigur că putem ajunge și la 1500 eur/mp sau poate chiar și mai mult, dar acolo deja discutăm despre un alt nivel, mergând către o amenajare de lux.
  •  Pentru o casă urbană de 300-500 mp costurile de amenajare interioară sunt de 800-1000 eur/mp.

Cam acestea sunt prețurile pe care le considerăm pentru o amenajare realizată la standarde peste medie, premium (așadar nu unele ieftine dar nici de lux). De altfel, acestea sunt și cazurile când majoritatea clienților apelează la serviciile noastre, portofoliul nostru fiind format majoritar din lucrări ce se încadrează în această categorie – premium, peste medie. 

Referitor la timp,  trebuie să luăm în considerare o perioada de aproximativ 2-3 luni pentru realizarea proiectului de design interior la care adăugăm ulterior pentru implementarea / execuția efectivă a acestuia un interval minim de 6-9 luni care se poate extinde odată cu amploarea proiectului până spre 12-15-24 luni.

Sunt și excepții bineînțeles: un astfel de exemplu din experiența proiectelor deja finalizate este realizarea execuției unui proiect de apartament în 4 luni, dar și cazul unei case de 1400 mp pentru care termenul s-a extins destul de mult, durând 2 ani și jumătate ca ea să fie finalizată ca execuție.

It’s Private Design este reprezentat de Iolanda David  – arhitect cu experiență de peste 10 ani în domeniul designului de interior, cea care manageriază și coordonează cu succes  echipa studioului din Cluj-Napoca. It’s Private Design se definește prin faptul că reușește să ofere soluții impecabile și 100% implementabile, pentru proiecte HoReCa – restaurante, hoteluri, săli de evenimente; SPA, Retail, Office, dar și pentru proiecte rezidențiale premium. 

Astfel, cu un focus continuu pe inovație și exclusivitate rămânem dedicați misiunii noastre de a transforma spațiile în opere de artă funcționale și personalizate, adaptându-ne mereu la nevoile și preferințele clienților noștri, ajutându-i să-și transforme visele în realitate. Așa că, dacă vrei șă colaborăm pentru proiectul tău, contactează-ne chiar acum și programează o discuție cu noi.