Idei pentru decorarea bradului de Crăciun în 2020

Decorarea casei în perioada sărbătorilor de iarnă şi în special Sărbătoarea Crăciunului, este o temă de design importantă. O sărbătoare care în esenţă se bazează pe emoţie şi pe momentele petrecute cu cei dragi. Fiindcă bradul de Crăciun este un simbol important care adună toţi membrii familiei într-un cadru cuprins de bucurie şi entuziasm, noi propunem o multitudine de stiluri de amenajare, care să aprindă emoţia mult dorită în casa ta.

Este important ca împodobirea bradului să fie în concordanţă cu personalitatea proprie şi de aceea în acest articol vom prezenta stiluri pentru fiecare în parte,care sa păstreze în abundenţă mesajul important pe care îl transmite acest moment al anului – „fericirea”- un sentiment atât de căutat şi necesar în special în anul acesta.

Trendul 2020 de împodobire al bradului de Crăciun

Designerii internaţionali, specialiştii şi brandurile cu experienţă şi renume mondial în decorare, atât din domeniul fashion cât şi al vopselelor, ne prezintă viziunea lor asupra ceea ce va însemna un trend pentru viitoarea perioadă de timp. Mai nou, o importanţă aparte o au şi sfaturile şi alegerile influencer-ilor digitali de renume mondial.

Anul acesta, însăşi pandemia a jucat rolul unui creator de trenduri, casa fiecăruia devenind locul în care ne petrecem cel mai mult timp.Decorarea casei şi îndeosebi a bradului de Craciun este un prilej de a înfrumuseţa locul în care ne petrecem cel mai mult timp în acest an.

Brad de Crăciun trendy şi funky

Anul acesta amenajarea bradului de Crăciun într-un stil funky se potriveşte perfect persoanelor îndrăzneţe care vor să iasă din tiparele obişnuite şi care vor să fie la modă. Decoraţiuni în culori aprinse sau pastelate, în cantităţi mari! Brad din material ecologic în culori bubble gum. Cel mai fashion mod de a decora bradul este dat de Chiara Ferragni – cel mai de succes fashion influencer. Instalaţiile smart pentru pomul de Crăciun, cu transmitere wireless, controlate prin aplicaţii de pe smartphone, sunt cele mai actuale variante pentru decorarea bradului: poţi să devi propriul artist şi să setezi culorile si pattern-ul lor exact aşa cum îţi doreşti

Decoraţiuni ecologice şi handmade pentru bradul de Crăciun

În trend sau nu, un factor extrem de important este sustenabilitatea, aşadar vă propunem o alternativă Eco-Friendly şi în acelaşi timp una prin care să lăsaţi imaginaţia şi îndemânarea la iveală pentru a crea decoraţii inedite, originale, care să vă decoreze bradul mult visat. Nu doar decoraţiile pot fi ecologice, cât şi bradul în sine. Pe lângă brazii cu aspect realist din materiale eco, cartonul sau hârtia – de preferat reciclată –  sunt materiale potrivite atât pentru a crea bradul propriu-zis, cât şi pentru decoraţii. Metalul este de asemenea un înlocuitor pentru obiectele ornamentale care ulterior pot fi vopsite în orice culoare. Decorarea cu turtă dulce, cu fructe uscate, este o altă modalitate ingenioasă şi utilă pentru a crea Bradul Eco, garantând un rezultat final delicios şi nu doar unul atrăgător vizual. Se pot folosi o multitudine de materiale reutilizabile pentru acest stil de brad, aşadar vă invităm să parcurgeţi imaginile de mai jos pentru o notă de inspiraţie.

Brad de Crăciun decorat în stil nordic, scandinav

Dacă vrei să îţi amenajezi de Crăciun casa şi bradul în stil scandinav, înseamnă că îţi plac detaliile în culori luminoase calde, accentele de lemn şi de verdeaţă, într-un cuvânt: simplitatea. Combinaţia dintre non-culoarea alb şi accentele din lemn pe care le regăsim în imaginea de mai jos, creează cadrul perfect pentru a ne duce cu gândul la o iarnă într-o ţară nordică. Considerăm că acest stil de amenajare cu decoraţiuni de Crăciun nordice, minimaliste, care se bazează pe abordarea „less is more”, este potrivit nu doar amenajărilor interioare în stil scandinav, ci pentru orice stil de design interior, fără prea multe complicaţii, dar cu un rezultat minunat.

Brad de Crăciun negru

În contextul sărbătorilor de iarnă tindem să alegem de cele mai multe ori culori vi care să evidenţieze spiritul Crăciunului, fără a ne da seama că negrul, care împrăştie un aer elegant, minimalist, este o alegere perfectă care se potriveşte la fel de bine în cadrul sărbătorilor şi care adaugă stropul de rafinament mult dorit.

One is never over-dressed or underdressed with a Little Black Dress” Coco Chanel

Dacă ne bazăm pe filosofia creatoarei casei de modă Chanel, negrul şi simplitatea sunt atuuri pentru o estetică deosebită, elegantă. Ne bazăm, în decorarea unui brad negru, mai mult pe accentele luminoase şi scoatem în evidenţă detaliile esenţiale şi anume decoraţiunile.

Brad de Crăciun alb negru/glam

Prestanţa aparte a acestui stil de brad de Crăciun ne duce în zona glam, de extravaganţă. Asocierea non-culorilor cu nuanţe de arămiu, argintiu sau auriu, transformă minimalismul în eleganţă. Utilizaţi decoruri cu texturi diferite, forme diferite, pattern-uri interesante, panglici şi chiar decoruri care să înlocuiască globurile sferice – ca de exemplu, florile. Nu trebuie să păstraţi linii clasice de împodobire. Asimetria compoziţională rezultată din mixul a mai multor forme şi printuri este una rafinată care uneşte tot ansamblul in mod spectaculos.

Albul în decorarea casei şi bradului de Crăciun

Albul are semnificaţii diverse dar de cele mai multe ori exprimă perfecţiune, puritate, linişte – simboluri care reprezintă şi perioada Sărbătorilor de Iarnă. Includerea albului în detalii decorative inclusiv în culoarea bradului, este o alegere spectaculoasă care luminează întreaga încăpere şi crează un spaţiu primitor şi luminos. Albă este şi zăpada, astfel că putem include zăpadă artificială în ansamblu pentru a integra natura în interiorul casei. Accente în nuanţe deschise calde, sau strălucitoare cum sunt cele aurii sau argintii pe care le regăsim şi în imaginile de mai jos, oferă stropul de strălucire necesar pentru a crea acest spaţiu fermecător.

Brad de Crăciun împodobit în stil clasic. Decoraţiuni roşii, albe şi verzi

O alegere perfectă va fi mereu bradul în stilul clasic care nu se va demoda niciodată şi care ne reaminteşte de anii copilăriei la casa părintească. Roşul şi verdele sunt culorile nelipsite, care ne duc cu gândul la Crăciun şi care creează cadrul perfect pentru a simţi spiritul acestei sărbători.

Simbolistica culturală a utilizării culorilor de roşu şi verde stă în asocierea fie cu sângele roşu a lui Iisus , fie cu plantele cu fructe roşii „Holly Berries”. O interpretare contemporană a asocierii acestor culori cu Crăciunul se datorează costumului specific lui Moş Crăciun sau influenţelor digitale. Pentru mulţi alţii, un alt simbol al Sărbătorilor de Iarnă îl reprezintă celebrul spot publicitar Coca Cola – realizat în culorile clasice de Crăciun: roşu, alb, galben şi verde.

Oricare ar fi motivele pentru care iubim atât de mult acest mix de culori în amenajările de iarnă, important este că arată frumos şi nu se demodează niciodată.

Brad de Crăciun în format 2D

Crearea unui brad de Crăciun aparte, prin asocierea şi expunerea diferitelor materiale: metal, lemn, carton etc. aplicate pe perete este o modalitate bine aleasă şi extrem de eficientă mai ales pentru locuinţele care nu dispun de un spaţiu suficient de mare pentru amplasarea bradului în mărime naturală. Păstrăm detaliile şi decoraţiile specifice stilului clasic dar le expunem diferit, pe un perete, sau pe un panou din camera de zi, înlocuind astfel clasicul brad de Crăciun. Este o alternativă perfectă pentru salvarea spaţiului dar care păstrează în esenţă importanţa acestui simbol de sărbătoare, cu un aer contemporan. Geometriile interesante şi soluţiile inovatoare fac din acest brad să fie unul aparte, minimalist, artistic.

Cadoul nostru de Crăciun pentru tine:

Trimite-ne o poză cu living-ul tău și noi te ajutăm să îți alegi modelul de brad potrivit!