5 Emisiuni de Design Interior oferite de Netflix

Interesul pentru seriale sau emisiuni a fost din totdeauna unul crescut  – fie că e pură pasiune, o modalitate de relaxare, sau o activitate „impusă” de pandemia din ultimul an, majoritatea gustăm din acest hobby care ne ajută să ne detaşăm de probleme şi să luăm o pauză de la stresul şi rutina zilnică. Putem să asimilăm această activitate cu o oportunitate pentru a genera noi idei care ne vor ajuta la dezvoltarea noastră creativă.

Spre bucuria noastră, Netflix oferă câteva titluri importante de emisiuni desinate designului interior care prezintă sfaturile specialiştilor în domeniu. Dacă sunteţi entuziaşti ai filmelor, emisiunilor sau serialelor de specialiate, sau pur şi simplu dacă aveţi nevoie de mici sfaturi şi inspiaţie pentru o nouă decorare a interioarelor dvs, vă invităm să parcugeţi acest articol în care vă vom prezenta 5 Emisiuni de Design Interior pe care le recomandăm a fi vizionate pentru o notă de inspiraţie.

Vezi 5 emisiuni, 5 designeri de interior celebri şi cele 10 sfaturi diluate din experienţa lor, pentru organizarea casei, afacerii şi a vieţii prin designul interior. Acesta este îndemnul nostru – al membrilor echipei It’s Private Design – într-un articol anterior, unde vă prezentăm despre designeri de interior celebri, printre care unii care sunt vedete ale unor emisiuni ce urmează să le prezentăm mai jos.

1. Dream Home Makeover – „Casă de vis pentru orice buzunar”

Începem cu o emisiune aflată în trending în această perioadă pe Netflix şi care se remarcă prin modul în care este prezentată povestea fiecărui episod al emisiunii şi anume: mixul între povestea personala de viaţă şi de afacere de design interior a designerului Shea McGee şi a soţului ei, cu povestea unui proiect de sine stătător al unui client sau proiect per episod.

Expresia „Make Life Beautiful” a stat la baza debutului pasiunii pentru design interior a lui Shea şi ulterior la baza dezvoltării firmei proprii. Deşi niciunul dintre cei doi nu au studii în domeniu, pasiunea lui Shea a fost atât de mare în a profesa în domeniul designului interior, încât au hotărât împreună să îşi transforme total viaţa pentru a începe o carieră în acest sens. Cei doi s-au mutat într-un alt stat din America, au vândut propria locuinţă, pentru a susţine începutul afacerii de design interior. De atunci până acum, firma a ajuns să aibă nu doar un designer, ci mai mult de 15  proiectanţi, project manageri, decoratori şi reuşesc să realizeze de la proiecte mici de câteva camere până la interioare de mii de metrii pătraţi.

Fiindcă designerul expert Shea este o persoană dedicată carierei, această emisiune prezintă ajutorul pe care îl oferă unor familii care vor să aducă la viaţă visurile pentru o locuinţă ideală păstrând desigur personalitatea şi stilul proprietarilor.

Recomandăm să vizionaţi această emisiune pentru sfaturile practice despre cum să vă amenajaţi interiorul casei dvs, dar şi pentru stilul casual de a povesti al protagoniştilor emisiunii.

2. Restaurants On The Edge – „Restaurante pe muchie de cuţit”

Este una din cele mai cunoscute emisiuni de design interior, marca Netflix. Seria cuprinde două sezoane şi prezintă trei profesionişti în domenii diferite – design interior, gastronomie şi marketing, care analizează managementul, meniurile,marketingul, plusurile şi minusurile restaurantelor existente dar care se luptă pentru a fi mai des vizitate de clienţi. Cei trei încearcă să readucă la viaţă restaurantele, reinventând imaginea acestora, accentuând întotdeauna personalitatea şi caracteristicile aparte ale fiecărui restaurant în parte.

Emisiunea este recunoscută pentru estetica propusă de Karin Bohn, expert în design interior, care propune redecorarea şi amenajarea restaurantelor într-o manieră modern-eclectică cu o notă sofisticată accentuată prin materiale şi volumetrii pentru mobilier, rezulatul fiind spectaculos de fiecare dată.

Despre Karin Bohn poţi citi mai multe aici, într-un articol It’s Private Design.

3. Interior Design Master – „Designerii”

Această emisiune este de tip concurs în care mai mulţi participanţi, profesionişti în design interior sau amatori, trec prin mai multe probe. Fiecare episod prezintă o probă în sine care are ca scop amenajarea reală de la zero a unui spaţiu. Aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori în profesie, amenajarea este realizată de către o echipă de designeri, în felul acesta se analizezază şi modul în care aceştia reuşesc să dialogheze şi să lucreze în echipă.

În final câştigătorul beneficiază ca premiu de un contract cu un client de prestigiu având şansa de a reamenaja lobby-ul unui hotel renumit din Londra. Cu ajutorul unui juriu, se aleg concurenţii cei mai dedicaţi şi creativi care îşi vor continua traseul în acest concurs. Kelly Hoppen, un designer de interior internaţional renumit de origine britanică face parte din juriu..

Provocările din această emisiune variază şi sunt diverse, competiţia este strânsă şi ideile designerilor sunt inedite, ceea ce face acest show să îl adăugăm în „My List” şi să ne uităm cu sufletul la gură.

4. Stay Here – „Renovare cu potenţial”

Un designer interior renumit, Genevieve Gorder, pe care îl urmărim dese ori şi în ale emisiuni pe HGTV, se aliază cu un expert în imobiliare ajutând astfel proprietari de spaţii rezidenţiale, să îşi transforme spaţiul într-o locuinţă aparte perfectă în dezvoltarea unei afaceri de tip hotelier de mici dimensiuni, majoritatea fiind utilizate pentru închirierea de scurtă durată pe diferite platforme online.

Pentru fiecare renovare, cei doi gândesc idei inedite de design, marketing şi management potrivite în funcţie de valorile spaţiului, specificul zonei în care se află , potenţialul afacerii de inchiriere. Profită de aceste caracteristici şi de personalitatea fiecărui loc astfel încât să fie o armonie între modul în care e realizată amenajarea interioară şi trăsăturile de management şi marketing care să definească amenajarea şi afacerea în sine. Este o emisiune perfectă pentru inspiraţia propriei locuinţe jucându-ne cu ideile generate de designerul Genevieve, dar în mod special dacă vreţi să începeţi o mică afacere în domeniul hotelier.

Puteţi analiza şi din portofoliul nostru un astfel de spaţiu, aici.

5. Tiny House Nation – „O căsuţă pentru fiecare”

Pentru majoritatea oamenilor este impresionant atunci când un designer interior amenajează spaţii de mii de metri pătraţi dar în realitate, a amenaja un spaţiu foarte mic în care să poţi să integrezi sisteme complete utile, funcţionale, este mult mai dificil. Această emisiune prezintă acest concept şi ajută diverşi proprietari de astfel de spaţii de dimensiuni foarte mici, să îşi transforme un spaţiu aparent de nelocuit, în casa personală. Ce este interesant este că majoritatea căsuţelor sunt sub formă de rulote care se pot muta dintr-un loc în altul.

Putem învăţa din această emisiune că designul interior nu este doar despre frumos, ci poate cel mai important, e despre implementarea ultilului şi funcţionalului.

Focus on spirit. Design for spaces.