Designeri de interior celebri și sfaturi de organizare a casei, afacerii, vieții.

Fascinația pentru mici modificări, schimbări complete sau rearanjări ce par să simplifice sau să îmbunătățească viața este una în creștere. Așa cum a existat trendul programelor TV de food, acum emisiunile pentru casă sunt printre cele mai urmărite programe în grile.

În România, atenția pentru design interior s-a dezvoltat treptat, în ultimii 15 ani. Nu este de mirare, când un studiu din noiembrie 2020 al Eurostat arată faptul că România este țara cu cea mai mare pondere a persoanelor care locuiau în propria casă (96% din populație deține propria locuință).

Ne plac emisiunile de acest fel, dar încă mai avem de învățat despre ce înseamnă să folosești designul pentru a-ți îmbunătăți calitatea traiului, a vieții, și despre cum îți poți duce afacerea la un nivel, mai înalt, prin design și arhitectură de interior.

Astăzi vă vorbim din studioul It’s Private Design, despre 5 emisiuni, 5 designeri de interior și cele 10 sfaturi desprinse din experiența lor, pentru organizarea casei, afacerii și a vieții.

Designeri de interior celebri și idei de pus în practică de azi

Echipa It’s Private Design oferă soluții impecabile, 100% implementabile, pentru proiecte HoReCa, spații Office, de Store, Expo și proiecte rezidențiale premium, sub coordonarea arh. Iolanda David.

Personal, pasiunea pentru design interior i-a fost insuflată de emisiunile TV de pe Fine Living / HGTV ale designerului Candice Olson, pe care le-a urmărit în gimnaziu și liceu. Acum arhitect cu peste 8 ani experiență, Iolanda alege alături de echipă cele mai îndrăgite emisiuni, cele cu potențial de a schimba vieți și afaceri.

Idei de design de interior de la Joanna Gaines (Magnolia Design), în emisiunea Fixer Upper și cum să te îndrăgostești de renovările inteligente.

Gazdele emisiunii sunt cuplul Chip și Joanna Gaines, iar rolurile sunt clare: Joanna este designerul, iar Chip este cel care conduce execuția efectivă a renovărilor. Scopul lor și atracția emisiunii vine din faptul că ajută cupluri să găsească „cea mai dezolantă casă din cele mai bune cartiere” din Waco, Texas, și apoi o renovează.

Este posibil designerul nostru preferat din această listă, pentru că stilul de amenajare folosit de Joanna este unul cu care rezonăm foarte mult. Partea preferată de toți cei care urmăresc transformările este cea în care Joanna alege finisajele si mobilierul, adaugă finisaje de decor, rezultând întotdeauna o casă chic.

Tonul emisiunii este unul familiar, relaxat și funny prin prezentările lor, lucru care se potrivește perfect stilului Joannei de design.

Contemporan, cu accente scandinavo-americane, putem învăța și ne putem îndrăgosti de mixul dintre industrial și elegant, de finisajele cu “shiplap” și de “barn doors” prin proiectele ei.

Lecția pentru decor acasă:

Pe Magnolia Home, magazinul cu piese alese sau create de Joanna, poți vedea mereu elemente de mobilier și materiale de finisaj branduite și stilizate după gustul și stilul Joannei, ca să te inspiri pentru proiectele tale pe care le vrei în trend

Sfaturi de design interior pentru afaceri:

Cuplul a reușit să dezvolte o întreagă industrie în orașul unde ei locuiesc, apoi au făcut locația virală. Au renovat vechi silozuri pe care le-au transformat în magazine de design interior, o brutărie/cofetărie, magazin de suveniruri. Acum au turiști din toate colțurile lumii care îi vizitează și toate “piesele” afacerilor lor au în centru designul interior. Un oraș în interiorul unui oraș, este o idee despre cum poți folosi resursele locale pentru a crea imaginea unică a unui brand.

Despre impactul și puterea de atracție a acestor tip de emisiuni de design interior și renovare, Allison Page, general manager al HGTV, DIY Network și Great American Country spune:

”E o ironie! În viața reală, aceste lucrări sunt provocări imense, dar procesul este transformat într-o jumătate de oră satisfăcătoare la TV.”

Sfaturi despre design de interior de la Karin Bohn (House of Bohn), din emisiunea Restaurants on the Edge, despre cum designul interior readuce la viața afaceri. 

Posibil cea mai nouă și cunoscută emisiune de design interior,  Restaurants on the Edge rulează acum pe Netflix. Prezintă traseul a trei profesioniști în design interior, bucătărie și marketing și eforturile lor de a reduce la viață afaceri de restaurante din întreaga lume.

Estetica prin care Karin Bohn redecorează restaurante este modern-eclectică, susținută de un amestec sofisticat de volumetrii pentru mobilier și materiale care se reunesc frumos și neașteptat.

Lecția pentru decor acasă:

Atunci când vine vorba de locul unde trăiești și ceea ce iubești, sfatul de la Karin este următorul:

„Costul de a nu-ți urmări inima este să-ți petreci tot restul vieții dorindu-ți să o fi făcut.”

Așadar adu ceea ce vezi și îți place în propria casă și dacă nu poți, atunci alege designerul de interior care să o facă pentru tine.

Sfaturi de design interior pentru afaceri:

Emisiunea ne arată cum, pentru a avea succes în afaceri, un restaurant trebuie să acorde atenție la mai multe elemente: locație, concept personalizat, mâncare extraordinar de bună și prezentată perfect, marketing și branding pentru o poziționare bună în piață și o locație cu design interior impresionant.

Urmărește-o pe Karin pentru inspirație, mai ales acum, în perioada când pandemia poate să aducă și beneficii de timp pentru un start nou pentru afacere ta prin design interior actializat.

Candice Olson despre cum să începi de la zero și să ajungi la ceva fabulos, prin design.

Inspirație pentru cariera în design interior a arh. Iolanda David, majoritatea emisiunilor lui Candice Olson prezintă proiecte de amenajare rezidențiale, de la lucrările de demolare, de lucru la instalații și finisaje, la rezultatul final. Aflăm care sunt eventualele probleme ce se pot ivi pe un șantier și rezolvarea lor.

Stilul său este unul modern elegant, și are influențe de stil atât europene cât și americane

Se remarcă prin utilizarea unor mixuri de patternuri, texturi și materiale inedite. Detaliile amenajărilor sale sunt deosebite, iar emisiunile prezintă întregul proces al realizării unui design de apartament sau casă.

Lecția pentru design acasă, dar și pentru afaceri:

Modul cum comunică un proiectant sau un furnizor cu clienții săi este unul de învățat de la Candice. Este parcursul pe care îl avem și noi, la It’s Private Design. După discuții cu clienții, Candice stabilește o întâlnire cu ei într-un loc care are un design pe care ea îl consideră inspirație pentru viitorul proiect.

Află astfel ce le place sau nu clienților. Observăm apoi procesul de proiectare al lucrării pentru spațiul în discuție: schițe ale proiectului, planuri și vederi, și traducerea lor în vederi 3D.

Realizează și un ”coș” care să cuprindă toate mostrele de materiale ce vor fi utilizate în proiect și un moodboard de tip look and feel. Toate acestea apoi sunt transpuse în amenajarea propriu-zisă a casei. Rezultatul final este întotdeauna unul fabulos și cel mai important, pe stilul clientului.

Acest designer celebru ne inspiră pe noi ca antreprenori și vă poate inspira și pe voi, pentru a adapta acest tip de comunicare cu clientul în afacerea voastră.

David Bromstad, despre cum culoarea salvează și spații și vieți.

David este cea mai colorată și excentrică prezență din această listă. Îl alegem pentru că interioarele lui sunt întotdeauna colorate, vesele, luminoase și avem nevoie de aceste elemente, mai ales acum, când interiorul devine o parte majoră a vieții de zi cu zi.

Emisiunea sa se numește Color Splash, și ne prezintă renovări de locuințe din zona Florida, SUA. David este unul dintre câștigătorii emisiunii concurs Design Star și mai găzduiește și emisiunea My Lottery Dream Home, unde ajută la căutarea primei case pentru cei cu norocul de a câștiga la loto.

Dar partea de design interior care ne inspiră și atrage este cea în care David militează pentru culoare în design interior și ne arată că nu trebuie să ne fie frică de ea, pentru că o putem folosi în mai multe moduri distractive.

El folosește influența sud-americană și internațională, mereu cu un tablou personal lăsat în decor, pentru cei sofisticați și bine educați în materie de design din Miami, un oraș care îmbrățișează filosofia Color Splash.

În noua serie prezentată de David Bromstad, Design at Your Door, HGTV a găsit chiar o alternativă care le permite să-și mențină programele în pandemie. Serialul a avut premiera pe 11 iunie și comunicarea dintre familii și designeri s-a făcut pe deplin prin Zoom. Iar participanții renovează pe cont propriu, după consiliere online.

Lecția pentru decor acasă:

Dacă vrei să schimbi ceva, chiar și acum o poți face, prin design interior. Deși are o abordare diferită față de majoritatea emisiunilor HGTV, Design at Your Door reușește să demonstreze puterea muncii în echipă și ne arată faptul că aproape oricine își poate renova cu succes casa, prin contribuții de sfaturi și trucuri de la designeri profesioniști.

Sfatul pentru afaceri:

mergi dincolo de zona ta de confort, prin design. Când clienții merg la un bar sau restaurant nou, văd atenția unor designeri uimitori și această influență afectează modul în care gândesc și felul cum reacționează la afacerea restaurant, bar sau birou. Și de acolo, la cum aleg să devină clienți fideli.

Emily Henderson despre cum ți se poate transforma viața doar prin ”a începe”.

Am lăsat această poveste la final pentru că spune pe scurt ce dorim să transmitem prin acest articol despre design interior și puterea sa de a schimba organizarea casei, afacerii și a vieții.

De la a plimba câini, Emily Henderson a devenit câștigătoare de reality show în domeniul designului interior, iar acum are o carieră de care auzi foarte des în acest domeniu. După câștigarea HGTV Design Star, unul dintre cele mai cunoscute emisiuni concurs de design, cariera sa de stilist de interioare a luat avânt. Are acum propriul TV show: Secrets from a Stylist.

Cea mai deosebită parte a emisiunii este cum Emily ajută clienții indeciși să își găsească stilul potrivit pentru ei și spațiul lor. Le prezintă pentru asta o serie de piese de mobilier și obiecte decorative, fotografii ale unor locuri și peisaje, imaginii care reprezintă diferite stări, sentimente și trăiri..

Astfel, ea întotdeauna le găsește mixul perfect de stiluri care compun și devin stilul personal perfect, ca de exemplu, cel reprezentat mai sus: navy contemporary elegance.

Sfatul pentru un decor care să te reprezinte în casă sau afacere:

Investiți în piese care vă diferențiază casa și spațiul – piese care pornesc o conversație, piese unicat. Ar putea fi obiecte de artă sau elemente de mobilier – dar nu cheltuiți o grămadă de bani pe ceva ce vor avea și alți oameni. Concentrați-vă în schimb pe obiecte care vă vor face spațiul să pară la fel de interesant şi unic ca şi voi.

 

Sfat pentru reinventarea în afaceri:

A descoperi cum să ajungi la profit este greu – mai ales atunci când iubești ceea ce faci și îți iubești clienții. Tinzi să vrei întotdeauna să dai serviciile gratuit sau să nu evaluezi corect timpul tău. Să descoperi modul cum să definești și cuantifici serviciile creative este un drum lung, dar este primul pas spre succes. Emily spune:

”Teoria mea este că amânarea startului în orice este cauzată de două lucruri stupide: perfecționismul și frica. Așa că nu mai încerca, ci dă-i drumul și fă pasul!”

Totul are un start, acestea au fost câteva idei rămase pe parcurs, ce sperăm să vă ajute, să vă inspire sau cel puțin să vă ofere noi emisiuni preferate.

Am combinat mai sus designeri de interior celebri și sfaturile lor cu modul de a lucra și de a ieși din tipare. Sunt elementele care ne-au dus studioul de design interior, alături de experiența ce se acumulează din 2012, la  colaborarea cu dezvoltatori imobiliari din segmentul high-end rezidențial și privat, din domeniile HoReCa, Office, Concept Store și Spatii Expoziționale.

PS It’s Private: Clienții studioului nostru sunt companii ce înțeleg valoarea dată de designul interior, ce țin la imaginea brandului și au nevoie ca ea să fie exprimată prin elemente de design. Și desigur proprietari care caută transformarea spațiului prin amenajare la cele mai înalte standarde. Iar stilul atelierului este unul mereu în trend dar întotdeauna atemporal, bazat pe descoperirea acelei estetice care să aducă fie casa visată, fie un plus în afaceri. Și pentru asta, oferim o abordare nouă, atenție și empatie pentru nevoile clienților și întotdeauna cea mai bună soluție.

Întreabă-ne despre cum se schimbă imaginea casei, afacerii, vieții prin servicii de design și arhitectură de interior.