Cum amenajezi baia de oaspeți ideală?

5 lucruri de care sa ții întotdeauna cont

Baia este încăperea din casă ce necesită o atenție deosebită atunci când ne dorim să o amenajăm sau renovăm. Atunci când vine vorba despre o baie de oaspeți, destinată pentru a fi utilizată în principal de către cei care te vizitează, poate fi ușor complicat să alegi un design interior practic și rafinat pentru acest spațiu, mai ales dacă are dimensiuni reduse. 

Pentru că noi, cei de la  It’s Private Design ne-am ocupat de amenajarea unei astfel de băi ca parte a unui proiect întreg al unei case din Brașov, haideți să vedem împreună care sunt cele 5 lucruri de care este necesar să ținem cont pentru a avea o baie de oaspeți perfectă.

1. Poziționarea vasului de toaletă

 • Motivul pentru care vasul wc nu trebuie poziționat direct în fața intrării din baie, este unul de natură estetică. 
 • Ideal este ca primul lucru pe care îl vezi când intri în baie să fie o zona frumoasă, decorativă, cu un aspect vizual plăcut, așa cum este de exemplu zona lavoarului, care de obicei are și o oglindă care completează armonios întregul decor.
 • Astfel, vasul de toaletă este recomandat să fie poziționat undeva în plan secundar, fie lângă chiuvetă, dar nu în linie directă cu ușa, fie pe un alt perete al băii.

2. Tipul de mobilier

 •  Optează pentru un mobilier minimal ca dimensiuni, dar și ca aspect
 •  Nu folosi mobilier de dimensiuni mari și care să arate greoi
 •  Încearcă să poziționezi piesele de mobilier suspendate pentru o întreținere cât mai ușoară a acestora
 •  Folosește atât spații de depozitare închise cât și rafturi deschise pentru un plus de dinamică în amenajare

3. Utilizează obiecte sanitare deosebite

 • Lavoarul pe blat nu este ușor de întreținut deoarece întotdeauna apa se va scurge pe marginea lui exterioară și va ajunge până pe blatul mobilierului.
 • Lavoarul în interiorul blatului este util pentru utilizări zilnice, dar fiind o baie de oaspeți, nu va fi atât de des de folosit, așadar poți folosi o alternativă mai spectaculoasă, și anume –  lavoarul freestanding.

4. Utilizează mobilier adecvat în jurul lavoarului freestanding

 • Adaugă rafturi unde sa poți așeza săpunul și alte cosmetice uzuale, dar și  mobilier închis pentru diverse depozitari.
 • Pune la dispoziția oaspeților, utilizatorilor băii, un blat pe care să își poată așeza lucrurile personale cat timp sunt în baie.
 • Folosește sisteme de accesorii cât mai utile funcțional, dar încearcă întotdeauna să găsești o soluție decorativă de a le utiliza, cum ar fi de exemplu un suport de prosop ingenios.

5. Utilizează surse de iluminat indirecte și lumină cat mai soft

 • Nu utiliza o lumină dură, ca de exemplu un corp de iluminat poziționat suspendat chiar deasupra persoanei din fața oglinzii – deoarece lumina va lăsa umbre urâte pe chipul persoanei.
 • Folosește lumina soft și iluminat indirect – ca de exemplu spoturi sau benzi led – care să poată ilumina corect spațiul cat și persoana din fața oglinzii.
 • Ar fi ideal să folosești un sistem de iluminare dimabil, pentru crearea de diferite scenarii de iluminare.

Crearea băii de oaspeți ideale implică atenție la detalii și un echilibru perfect între funcționalitate și estetică. Cu cele 5 elemente esențiale discutate în articol, vei transforma baia de oaspeți într-un spațiu primitor și elegant, oferindu-le vizitatorilor o experiență memorabilă în fiecare detaliu. 

Pentru un rezultat ideal bineînțeles că recomandarea noastră este să apelezi la un profesionist care să iți transforme baia într-un spațiu de relaxare. Așa ca, scrie-ne un mesaj și ne putem ocupa și de proiectul tău, reușind împreună sa îl transformăm într-un interior deosebit, calitativ si atemporal. Așadar, apelează la noi, la It’s Private Design și haide să dăm viață împreună proiectelor tale unice.