3 Terase de penthouse, 3 Stiluri Diferite: Pe care ai alege-o?

Dacă ți-a atras atenția titlul, vei fi și mai încântat să afli că toate cele trei terase aparțin aceluiași penthouse de al cărui proiect de design ne-am ocupat noi, cei de la It’s Private Design. Poate părea destul de opulent ca un singur penthouse să aibă 3 terase, nu-i așa?

De asemenea, este specificat că sunt trei stiluri diferite, câte unul pentru fiecare dintre cele 3 terase, dar totuși, este bine de știut încă de la început că toate aceste stiluri de amenajare se învârt în jurul aceleiași tematici de concept estetic. Acest lucru este necesar pentru că este  foarte important ca interiorul să relaționeze cu exteriorul în ceea ce privește stilul general de design.

Așa că, citește în cele ce urmează detaliile referitoare la fiecare dintre terasele prezentate de către David Iolanda, lead architect It’s Private Design pentru a vedea exact despre ce este vorba și a avea parte de inspirație pentru proiectele tale viitoare. 

1. Terasă bucătărie

Prima terasa pe care dorim să ți-o prezentăm este cea care are ieșire din zona bucătăriei. Acest lucru înseamnă că, în primul rand, din punct de vedere funcțional, această terasă este o prelungire a bucătăriei în exterior. Astfel, aici regăsim zona de barbeque și locul de luat masa. 

Aceasta devine ușor o zonă destul de populată reprezentând locul unde se strâng mai mulți musafiri și stau până seara târziu să povestească, așa că, pentru iluminare am folosit ghirlandele luminoase pentru a crea atmosfera potrivită unor astfel de întâlniri. În plus, cum discuțiile de după servirea mesei se prelungesc de cele mai multe ori, am creat un colț potrivit fix pentru așa ceva – o zonă de banchete care sunt înconjurate de jardiniere cu plante și structuri de lemn care să ajute la intimitate vizuală pe terasă.

2. Terasă living și dormitor

Cea de-a doua terasă este cea care are ieșire atât din zona de zi a penthouse-ului, cât și din dormitorul matrimonial.

Pană acum ambele terase aveau un numitor comun interior: zona de zi (livingul, bucătăria). Din acest motiv am găsit potrivit ca și la exterior să avem un element comun care sa le unească vizual. Este vorba de modul în care am oferit intimitate și umbră, prin jardiniere cu plante si banchete. Doar că, pe această terasă am înlocuit o bună parte a banchetei cu canapeaua și fotoliile confortabile care împreună să contureze zona de lounge și să îmbie și mai mult la socializare și relaxare, ca o prelungire a livingului.

În plus, am poziționat aici și o vatră de foc pentru a adăuga un plus de atmosferă recreativă. Ba chiar și plantele de pe această terasă sunt astfel alese pentru a induce starea reconfortantă  de destindere.

2. Terasă cu jacuzzi

Cea mai mică terasă a acestui penthouse are un rol măreț, și anume acela de a fi terasa cu jacuzzi. Astfel, dacă tot are un rol important, am încercat să creăm pe această terasă un mic SPA personal, de acasă, în aer liber.

În jurul jacuzzi-ului am construit o structură de trepte care să aibă în același timp și rol de acces, dar și o mică zonă de șezlonguri, unde în zilele însorite să se poată face plajă, alături de o mică grădină privată.

Mai este un aspect foarte important de menționat în cazul acestei terase – am avut grijă să supraînălțăm balustrada din jurul jacuzzi-ului, pentru a avea o protecție suplimentară. Mai mult decât atât, înainte de a decide ce vom monta pe această terasă, am verificat dacă structura clădirii permite adăugarea unui jacuzzi, ținând cont de faptul că atunci când este plin cu apă el ajunge la o greutate considerabilă.

Acum că ai văzut ce presupune și cum arată fiecare dintre cele 3 terase, în final, pe care dintre ele ai alege-o pentru tine? Pentru a putea lua o decizie mai ușor, te invităm să intri la noi pe site, unde ai posibilitatea de a viziona în cadrul portofoliului de lucrări cum anume arată și interiorul acestui penthouse, pentru a avea o imagine de ansamblu. Iar apoi, următorul pas este să accesezi pagina noastră de contact, unde ne poți scrie pentru a te ajuta cu amenajarea penthouse-ului tău și bineînțeles a teraselor acestuia.